3D Modelleme Neden Önemli? - Sivas Mimarlık Ofisi ve Proje Danışmanlığı

3D Modelleme Neden Önemli?

Mimari Sunumlarda 3D Modellemenin Önemli Nedenlerden 8 Nedenleri
 
Teknoloji hayal gücünü gerçeğe daha yakın feribotlar, bu durumun en iyi örneği 3B modellemenin mimari tasarımların sunum dünyasını nasıl değiştirdiğidir. Sanki çok boyutlu resimleri beyinden çekip, nasıl göründüğünü görmek için bunları bir kağıda boyuyor gibi. 3D modellemenin, mimari hizmetleri sunarken yarattığı etki şüphesiz en dönüştürücü şeylerdi. 3D modelleme sayesinde mimari sunum avantajlarından bir gözden geçirelim.
 
1. Gerçekçi, kolay ve hızlı
2D eskizlerin yatay, düşey ve köşegen çizgilerinin skorlarını mimari hizmetlerin tek adım resmini elde etmek için çıkarmaktan, 3D modellemenin kolaylaştırdığı şey bu. Tasarımınız daha canlı hale gelir ve müşterileriniz inşaat projelerini sanal olarak gezebilirler. Ayrıca, yeni bir planın uygulanabilir olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol edebilir veya tasarımdaki küçük değişikliklerin nasıl göründüğünü kontrol edebilirsiniz.
 
2. Bir görüntü bin kelimeden konuşuyor
Mimari 3d modelin 2d modelinden nasıl daha iyi olduğunu anlamak isterseniz, her iki tasarımını da karşılaştırın ve ayrıntılar için göz atın.
 
2D Mimari Çizim
2D-mimari-teknik çizim
3D Mimari Çizim
 
3D Modelleme Sivas
3. Pazarlama ve proje onayları için daha iyi
Bir 3B modeli geçme deneyimi, bir 2D çizimi izlemekten çok bir ihtimale karşı daha çekici ve tatmin edicidir. Canlı görüntü, müşterinin zihninde daha uzun süre dolaşıyor ve müşteriyi kazanmak için daha iyi bir şansa sahipsiniz. Benzer şekilde, 3D model kullanıldığında inşaat sektöründeki proje onay oranı daha hızlıdır.
 
4.  Yeniden modelleme ve düzeltmeler kolay
Bir 3B modelde, küçük veya büyük değişiklikler yapıldığında genel tasarım üzerindeki etkiyi görmek daha kolaydır; bu, maliyet ve yapım sonrası maliyeti gerektiren değişiklikler veya düzeltmeler olmadan tasarımın sonuçlandırılmasına yardımcı olur. Son model yapım şekli -yani 3D modelden çıkarılan gebe kadar- doğrudur.
 
5. Proje yürütülmesine etki
Açık bir tasarıma sahip olan inşaat mühendisleri projeyi düşük maliyetlerle ve plana göre tamamlamaktan daha kolaydır.
 
Sheryl Staub ve Atul Khanzode tarafından sunulan bir raporda, bu teknolojilerin projenin yürütülmesi üzerinde dramatik bir etkisi olduğu bulundu –
 
Alan müdahalelerinin giderilmesi
Daha az yeniden işleme
Artan üretkenlik
Daha az bilgi talebi
Daha az değişiklik emri
Daha düşük maliyet artışı
İnşaatın başlangıcından işletmeye devrine kadar geçen süre azalır.
 
3D Modelleme Sivas Projeleri
 
6. İç tasarımcılar için Çok önemli
Müşterilerinize hayalinizdeki ev veya ofis binasının zorlayıcı bir görüntüsü sunmak için tüm mobilya, duvar boyaları ve tasarımları, gösteri parçaları, tasarımcı tavan vb. Ile yaşam tarzı bir konut veya ticari daire modeli tasarlayabilirsiniz.
 
Photorealistic Render Katalog Brochure Post Produksyon Sivas
 
7. Ölçümler
Bir 3B tasarım, nesnelerin fiziksel boyutlarını ve toplam düzen içindeki diğer nesnelerle olan ilişkisindeki mesafesini açıkça gösterebilir. Bu, müşterilere alan, hareket problemleri, oda büyüklüğü düzeltmeleri vb. Gibi farklı hedefleri gerçekleştirmek için boyutlarını temel alarak nesnelerin düzenlemelerini görmesini ve ayarlamasını müthiş bir şekilde sağlayacaktır.
 
Çeşitli araştırma çalışmaları, karmaşık projelerde Mekanik, Elektrik, Sıhhi Tesisat ve Yangın Koruma (MEP / FP) sistemlerinin koordinasyonuna özel olarak 3D / 4D araçlarının uygulanmasının faydalarını belgeledi.
 
3D Modelleme Sivas Mimari ölçülü
 
8. Daha az talimat ve dil engeli yok
Tasarım bilgilerinin nasıl anlaşılacağı konusunda net talimatlar gerektirebilecek 2D tasarımların aksine, 3D tasarımlar neredeyse talimatsızdır ve dil engeli yoktur. Herhangi bir insanın 3D tasarımını anlaması ve yarattığı sanal gerçekliği deneyimlemesi doğaldır.
 
İşler gerçeğe yaklaştığında her zaman daha kolay ve daha yararlı olur.
 
Ofisler, evler ve perakende amaçlar için 2B ve 3B’de sivil çizimler oluşturma konusunda uzmanız. Özelleştirilmiş 2B sivil tasarımlar veya 3B sivil tasarımlar için bugün bize ulaşın.

Haberi Paylaş

Hemen Ara
WhatsApp